Close Menu
Ventilatieroosters
Waarom AA Glas?
  • 500 m2 showroom, grootste glasshowroom van Nederland
  • Snelle levertijden
  • Vrijblijvend advies en offerte
  • Hoogste kwaliteit
  • Veilig en betrouwbaar al sinds 1953
  • Eigen vakkundige monteurs VCA gecertificeerd
  • AA Glas is ISO 9001 gecertificeerd
4/5 sterren, gebaseerd op
649 beoordelingen

Ventilatieroosters

14 October 2014

Om een ruimte te voorzien van verse lucht is de meest natuurlijke manier om een raam te openen en om ventilatieroosters te plaatsen. Wanneer een ruimte niet voldoende wordt geventileerd, verontreinigd de lucht. Om dit te voorkomen is het van belang om ventilatieroosters te laten plaatsen. Ventilatieroosters zorgen voor een gezond binnenklimaat. Een ventilatierooster voert op een natuurlijke manier verse lucht aan.

Luchtverontreiniging voorkomen met ventilatieroosters

Luchtverontreiniging ontstaat onder andere door sigarettenrook, schimmels, bacteriën, chemische stoffen en uitstoot van apparaten. Met voldoende werkende ventilatieroosters wordt de CO2-uitstoot, vochtproductie en luchtverontreiniging in een ruimte afgevoerd en verse lucht aangevoerd. In elk gebouw, of het nu een school, kantoor of ziekenhuis is, gelden andere normen. Het voordeel van ventilatieroosters is, dat er geen stroom wordt verbruikt. Het is een energievriendelijke, natuurlijk en gezonde manier van luchten. Bovendien verwarmt een ruimte in de winter beter en sneller met verse lucht dan met vochtige verontreinigde lucht. De ramen dicht houden of de roosters sluiten omdat het koud is, is dus geen goed idee.

Ventilatierooster Flat Air EPC  Ventilatierooster FlexAir EPC

Waar kunnen ventilatieroosters worden geplaatst?

Ventilatieroosters kunnen worden geplaatst in ramen, deuren, serres, gevels en muren. Er wordt daarom onderscheid gemaakt tussen raamroosters, deurroosters en muurroosters. Die zijn er in verschillende merken, soorten en maten te verkrijgen. De ventilatieroosters hebben ook verschillende eigenschappen. Ook de capaciteit, zoals efficiëntie en luchtdoorlating, verschilt per rooster. Daarom is het van belang dat het juiste rooster in een ruimte wordt geplaatst. Voor inbraakgevoelige panden zijn er ook inbraak werende of inbraak vertragende ventilatieroosters. De ventilatieroosters voor in een muur zijn er in twee soorten: de opbouw en de inbouw muurrooster. Voor mensen met een allergie zijn er speciale ventilatieroosters die de pollen uit de lucht filtert.

Waar kunt u ventilatieroosters kopen?

Ventilatierooster Junior 150 Classic (EPC)

Ventilatieroosters kunt u kopen of bestellen bij A&A Glashandel. Wij kunnen u ook adviseren welk rooster het meest geschikt is voor u en voor de betreffende ruimte.